Exclusieve Villabouw - Sleutel Op De Deur Bouwen - Architectenbureau Frank Gruwez

Published Feb 21, 22
7 min read

Appartement Bouwen Prijs - Huis Renoveren

Ga bovendien na of de offertes volledig zijn zodat latere meerprijzen tijdens de uitvoering van de werken uitgesloten kunnen worden. Zo kun je prijzen beter vergelijken en in overweging nemen. De beste keuze is uiteraard een mooie prijs/kwaliteit verhouding. Referenties kunnen je helpen om deze keuze te vergemakkelijken (Een meerwaarde voor je woning). Probeer bovendien te gaan voor een aannemer uit de buurt om de transportkosten laag te houden.

Behoud zicht op het financiële plaatje Tijdens de renovatiewerken is het cruciaal om het zicht te bewaren over de financiën en deze goed op te volgen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en weet je steeds waar je aan toe bent. 4/ Weeg af wat je zelf kan doen Probeer (kleinere) werken, indien mogelijk, zoveel mogelijk zelf te doen.

Vooral voorbereidingswerken, afbraakwerken en de opkuis achteraf zijn gemakkelijk zelf te doen. Vraag aan familie om een handje te komen helpen (spuitkurk). 5/ Doe beroep op experten waar nodig Sommige werken kun je zelf doen, voor andere is het aan te raden beroep te doen op experten. Financieel een meerkost, maar het kan je veel tijd en problemen achteraf besparen.

Wat extra budget vraagt, maar je minstens zoveel uitspaart als je hem of haar tijdig inschakelt, is een architect. Hij of zij weet waar de struikelpunten bij een verbouwings- en renovatiewerken kunnen liggen en bekijkt een woning vanuit een ander perspectief. Er zijn ook bedrijven gespecialiseerd in renovatiewerken, de zogenaamde sleutel-op-de-deurrenovatie.

Van de planning tot de uitvoering tot de coördinatie. Vind de woning van je dromen in enkele klikken Op zoek naar een nieuwe thuis? Bekijk snel de zoekertjes op onze website. Door de grote hoeveelheid panden, de gedetailleerde info en de duidelijke foto’s blijven we de nummer 1 voor al wie op zoek is naar een nieuwe woning.

Villabouw - Moderne En Landelijke Villabouw Op Maat - Architectenbureau Frank Gruwez

Stap 1: inventariseren en plannen Na een periode van inspiratie opdoen, ideeën verzamelen en brainstormen is het tijd om je verbouwing te gaan plannen. Of de verbouwing groot of klein is; huis succesvol verbouwen of renoveren, begint met een goed plan. Denk bij de voorbereiding in ieder geval aan de volgende dingen: Wat wil je je huis verbouwen, verbeteren of vernieuwen? Wil je meer vierkante meters of een andere indeling.

Doe inspiratie op bij verbouwingen in vergelijkbare huizen. Bedenk of en welke gevolgen de verbouwing heeft voor de rest van het huis. Maak een inschatting van het geld dat je voor de verbouwing nodig hebt. Wordt het een ingrijpende verbouwing? Overweeg dan een (binnenhuis)architect in te schakelen. Stap 2: duurzaam verbouwen Als je je huis gaat verbouwen of renoveren, kun je overwegen om in je plan energiebesparende maatregelen mee te nemen, waarmee je de energie die je opwekt beter kunt behouden.Bij BLG Wonen is het mogelijk om bij een verbouwing met energiebesparende voorzieningen extra te lenen. Door je huis te verduurzamen, bespaar je mogelijk niet alleen op je energiekosten, maar verbeter je vaak ook het woonklimaat in je huis (qua temperatuur en geluid) en draag je bij aan een beter milieu.

Stap 3: wat is je budget? Heb je een plan gemaakt voor je verbouwing? Dan is het belangrijk om te onderzoeken wat je kunt financieren en hoe je dit wilt doen. Is de verbouwing een investering in je huis – waardoor de waarde toeneemt – of vergroot het vooral jouw eigen woongenot? Een taxateur kan je vertellen of de waarde van je huis na je verbouwing zal stijgen en met welk bedrag.

Het is verstandig altijd rekening te houden met extra kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als er tijdens de verbouwing onverwacht extra werk nodig is. Hiervoor kun je een financieel plan opstellen (Dakkapel bouwen). Stap 4: huis verbouwen financieren Er zijn verschillende mogelijkheden om een verbouwing te financieren. Zo kun je een verbouwing betalen met spaargeld, een extra hypotheek of een persoonlijke lening.

Villa Bouwen Exclusieve Villabouw & Renovatie - Architectenbureau Frank Gruwez

Bij BLG Wonen kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de Verbouwregeling. Het is vaak voordeliger om je hypotheek te verhogen voor een verbouwing dan om er een persoonlijke lening voor af te sluiten (Badkamerrenovatie Antwerpen). De hypotheekrente is namelijk meestal lager dan de rente op een persoonlijke lening. Kun je aantonen dat je huis meer waard is geworden en je een overwaarde hebt? Dan kun je je hypotheek meestal verhogen.Neem hiervoor eventueel contact op met je adviseur. Als je voor je verbouwing een hypotheek afsluit, stort je hypotheekverstrekker het geld op een geblokkeerde rekening. Deze rekening heet het bouwdepot. Met het geld uit dit bouwdepot kun je de rekeningen van de verbouwing betalen. Bij BLG Wonen kun je via ‘Mijn BLG’ gemakkelijk direct rekeningen declareren.

Neem je tijd om verschillende aannemers met elkaar te vergelijken. Vraag familie, vrienden en kennissen met welke aannemer zij goede ervaringen hebben en vraag offertes op om met elkaar te vergelijken. Alleen zo krijg je een goed beeld van de mogelijke kosten. Let daarbij op de volgende punten: de omschrijving van de werkzaamheden de materialen die gebruikt moeten gaan worden de prijs per onderdeel de prijs per stelpost (als de exacte prijs van een deel van het werk nog niet bepaald kan worden) de startdatum van de werkzaamheden de tijd die de aannemer nodig heeft om de verbouwing uit te voeren Zit er veel prijsverschil tussen de offertes die je hebt opgevraagd? Vraag dan om een toelichting (spuitkurk).

Kies bij voorkeur voor een aannemer die is aangesloten bij een brancheorganisatie, maar maak je uiteindelijke keuze voor een aannemer op basis van je gevoel, de prijs en kwaliteit. Stap 6: afspraken vastleggen Heb je je keuze voor een aannemer gemaakt? Zet dan samen alle gemaakte afspraken op papier voordat de verbouwing of renovatie van start gaat. Garage/ schuur toevoegen.Het is aan te raden altijd een schriftelijk contract af te sluiten, waarin minimaal de volgende punten vermeld staan: Een omschrijving van de opdracht (tussentijdse) Data voor oplevering De prijs (inclusief btw) Arbeids- en materiaalkosten Betalingsvoorwaarden Vergeet ook niet de algemene voorwaarden van de aannemer goed door te nemen. Deze zijn onderdeel van de overeenkomst die je sluit.

Appartement Bouwen Prijs - Huis Renoveren

Stap 7: heb je een vergunning nodig? In sommige gevallen heb je voor je huis verbouwen of slopen een vergunning nodig. Dat heeft te maken met de wetten die ervoor zorgen dat de omgeving veilig, schoon, mooi en gezond blijft. Bij de gemeente, en online met de Vergunningscheck op , kun je alvast checken of je plan past binnen het bestemmingsplan van de gemeente en of je voor jouw verbouwing een vergunning nodig hebt.

Afhankelijk van je verbouwplannen kan het verstandig zijn deze ook met je buren te bespreken. Zij hebben het recht bezwaar te maken tegen een verbouwing. Door je plannen vooraf te bespreken, kun je dit vaak voorkomen. Blijkt uit je check bij de gemeente of online dat je een vergunning nodig hebt voor je verbouwing? Een aannemer kan je helpen bij de aanvraag.Om ervoor te zorgen dat de verbouwing volgens planning verloopt, is het handig betrokken te blijven bij de werkzaamheden van de aannemer. Zeker als er meerdere partijen bij je verbouwing betrokken zijn en de werkzaamheden op elkaar moeten worden afgestemd. Houd daarom tijdens de verbouwing regelmatig contact met de aannemer, zodat je op tijd kunt bijsturen als dat nodig is.

Stap 9: de oplevering van de verbouwing Zijn de werkzaamheden naar wens uitgevoerd? Dan kan de verbouwing worden opgeleverd. Controleer of alles werkt, volgens de afspraken is uitgevoerd en of alles netjes is opgeleverd voordat je je handtekening onder het opleverrapport zet. Let bijvoorbeeld op de volgende verbouwonderdelen: Controleer of alles goed werkt: kunnen ramen en deuren goed open en dicht? Werken de kranen en radiatoren, werkt de elektriciteit en heb je van nieuwe apparatuur een handleiding gekregen? Controleer of alles goed is uitgevoerd: heeft het glas- en schilderwerk geen vlekken, strepen, breuken of krassen? Is er netjes gekit tussen de wanden en de vloer en hebben de voegen de kleur die je hebt afgesproken? Controleer of alles netjes is opgeleverd: zijn eventuele lijm- en verfresten en cementluiers verwijderd en is het afval volgens afspraak opgeruimd? Ontdek je gebreken? Zet deze dan op papier en bewaar dit goed, zodat je daar altijd op kunt terugvallen.

Navigation

Home

Latest Posts

Bouwmateriaal Dat Verwant Is Aan Baksteen

Published Jan 18, 23
8 min read

Houtkachel In Veranda

Published Jan 17, 23
10 min read

Circulair Bouwmateriaal

Published Jan 14, 23
6 min read